זורגר במטבח • כבדים בריבת בצל על פירה שורשים, מוס לימון על רימונים ועוד

    מירי זורגר No Comments on זורגר במטבח • כבדים בריבת בצל על פירה שורשים, מוס לימון על רימונים ועוד
    12:43
    06.05.24
    אבי יעקב No Comments on שבדיה: הרב והשייח' גינו במשותף את פשעי השנאה והאנטישמיות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צימעס

    מצרכים

    1 שקית גזר גמדי קפוא מופשר לטמפרטורת החדר

    1 כפית מלח

    2 כפות סוכר

    1/2 כפית פפל שחור גרוס טרי

    1 כף סילאן

    1/3 כוס שמן קנולה לטיגון

    אופן ההכנה

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הגזרים עד להשחמה קלה

    מתבלים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה

    טועמים ומתקנים תיבול

    מגישים חם.

     

    קיש קרישה

    מצרכים לבצק

    300 גר' קמח

    200 גר' מרגרינה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    50 גר' שומשום

    1 ביצה

    למלית

    5 קרישה חתוכים לפרוסות דקות

    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    לרוטב קשירה

    1 מיכל שמנת אלפרו

    2 ביצים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 שן שום מגוררת דק

    אופן ההכנה

    הכנת  הבצק

    במעבד מזון יש לשים את המצרכים מלבד הביצה ולעבד למסת פירורים

    להוסיף את הביצה ולעבד רק עד שנוצר בצק

    לניילן ולהניח במקרר לשעה

    הכנת המלית

    חממי שמן וטגני את הקרישה עד להשחמה

    הכנת רוטב הקשירה

    טרפי את מצרכי הרוטב.

    הרכבת המנה

    רדדו את הבצק ורפדו תבנית גדולה או תבניות אשיות והניחו במקפיא לשעה

    חממו תנור ל 180 מעלות הוציאו מהמקפיא את התבנית הניחו את הבצל והקרישה שפכו מעל את הרוטב ואפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

     

    מוס לימון על רימונים

    מצרכים

    לבסיס

    גרגירי רימונים

    למוס

    500 מ"ל קצפת צמחית

    מיץ  מ2 לימונים+ זסט

    1 כוס מים

    1 אינסטנט וניל צרפתי

    1/3 כוס ליקר

    להגשה

    גרנולה

    אופן ההכנה

    לחלק בכוסות אישיות את גרגירי הרימון

    את מצרכי הקצפת יש לשים בקערה ולהקציף לקצף יציב

    לזלף מעל התותים

    לפזר גרנולה ולהגיש.

     

    כבדים בריבת בצל על פירה שורשים

    מצרכים לריבה

    4 בצלצלי שאלוט פרוסים

    חצי כוס סוכר חום

    1 כוס יין אדום

    שמן לטיגון

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 ק"ג כבדים צלויים

    לפירה שורשים

    1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה אפויים בקליפה

    1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ןמבושל לריכוך

    1 שורש סלרי קלוף ומבושל עד שרך

    1/3 כוס שמן זית

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכינים ריבת בצל

    ממליחים את הבצל ומשהים כחצי שעה

    סוחטים את הבצל

    מטגנים את הבצל עם השמן מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה על אש נמוכה

    טועמים ומתקנים תיבול

    הכנת הפירה

    מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה את כל הירקות

    טוחנים למחית מוסיפים שמן זית ומתבלים

    טועמים ומתקנים תיבול

    הרכבת המנה

    מורחים צלחת בנדיבות עם הפירה מסגרים 3-4 כבדים ושמים מעל כף גדושה של ריבה

    מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים

     



    0 תגובות